Världsbidagen firas idag

20 maj, 2020

Idag uppmärksammas biet av FN för tredje året i rad. De arrangerar även ett internationellt webbinarium på engelska.

Länk till mer information om Världsbidagen

Läs mer här

Ny webbkurs om drottningodling och biavel

19 maj, 2020

Biodlarna och kommittén för biavel startar nu en webbkurs om drottningodling och biavel. Kursen är mer än fulltecknad, men tanken är att, om allt faller väl ut, kursen ska kunna spelas in så att fler ska kunna ta del av den.

Läs mer här

Sommarmötet är inställt i år

29 april, 2020

Distriktsstyrelsen har idag beslutat att ställa in årets sommarmöte. Vi gör det mot bakgrund av det nya coronaviruset och pågående pandemi, samt de åtgärder som rekommenderas för att förhindra smittspridning.

Läs mer här

Information från förbundet angående pågående pandemi

Förbundet har skrivit ett inlägg angående minskning av smittspridning under pågående pandemi. Det innehåller information som är viktig för alla i Biodlarna, så läs det, speciellt Ni som ansvarar för olika aktiviteter.

Ett gemensamt ansvar

Kurs i rationell biodling

1 mars, 2020

Biodlarna inbjuder till utbildning i rationell biodling söndag den 15 mars kl. 16.00. Utbildningen genomförs på distans via webben. Kursen tar upp ekonomi, logistik, material, planering, avel, avläggare och invintring –

Läs mer här

Inbjudan till utbildning: cirkelledarkurs

Norrbottens biodlardistrikt anordnar tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan en utbildning för ledare av studiecirklar. Den riktar sig både till dig som är ny som cirkelledare och till dig som är mer erfaren i rollen.

Läs mer här

Inbjudan till distriktsårsmöte i Älvsbyn

8 februari, 2020

Välkommen till årsmöte i Norrbottens biodlardistrikt! Du som medlem i Sveriges Biodlares Riksförbund är välkommen att delta i vårt årsmöte. Till årsmötet kallas valda ombud från alla föreningar, men alla andra medlemmar har rätt att närvara och yttra sig.

Läs mer här

Nytt datum för årsmötet

27 november, 2019

Vi har ändrat datum för årsmötet av programtekniska skäl och undviker samtidigt krock med Jokkmokks marknad. Årsmötet blir därför lördag den 15 februari i Älvsbyn.

Läs mer här

Älvsby biodlarförening står värd för nästa distriktsårsmöte

13 november, 2019

Älvsby biodlarförening står i tur att arrangera nästa distriktsårsmöte. Programmet planeras just nu, men redan nu är det klart att årsmötet kommer att äga rum i en ny lokal i dessa sammanhang.

Läs mer här